Heerenveen sluit deal met Bayern en heeft 'snelle speler met veel diepgang' binnen

Heerenveen sluit deal met Bayern en heeft 'snelle speler met veel diepgang' binnen

06-07-2022 15:28
56

Sc Heerenveen heeft zich versterkt met de 21-jarige Zweed Alex Timossi Andersson. De buitenspeler komt over van Bayern München en tekent tot de zomer van 2026 in het Abe Lenstra Stadion.

Timossi doorliep zijn jeugdopleiding bij Helsingborg, waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in de hoofdmacht. Zijn talent bleef niet onopgemerkt: Bayern pikte hem in 2018 op. In zijn debuutseizoen in Duitsland liet hij zich direct gelden, door vijf treffers te noteren in de UEFA Youth League. Na verhuurperiodes bij Helsingborg en SK Austria Klagenfurt keert Timossi Bayern definitief de rug toe. Het is niet bekend wat Heerenveen betaalt voor de Zweed.

Technisch manager Ferry de Haan is blij met de komst van Timossi. "Alex is een snelle speler en heeft veel diepgang, zowel met als zonder de bal. Daarbij weet hij ook goed het overzicht te behouden voor zijn medespelers voor de goal", zegt hij op de clubsite. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim 100 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Het is dan ook een speler waar in onze ogen nog veel rek in zit. We zijn dan ook blij dat we hem voor langere tijd hebben kunnen vastleggen."

Bij Heerenveen geldt Timossi als de derde zomeraanwinst. In een eerder stadium kwamen Mats Köhlert (Willem II) en Andries Noppert (Go Ahead Eagles) al naar Friesland. Daarbij werken de Friezen aan de komst van Manchester City-middenvelder Lewis Fiorini en heeft de club de Zweedse back Hussein Ali op proef.