Ten Hag geadviseerd bij United: 'Als Ronaldo weg wil, laat hem dan gaan'

Ten Hag geadviseerd bij United: 'Als Ronaldo weg wil, laat hem dan gaan'

6 juli - 18:25 Laatste update: 6 juli - 18:25
57

Jimmy Floyd Hasselbaink heeft zich uitgesproken over het mogelijke vertrek van Cristiano Ronaldo bij Manchester United. De Portugees zet zijn zinnen op een exit en de voormalig Oranje-international denkt dat de club er verstandig aan doet afscheid te nemen.

Hasselbaink, die in Engeland speelde voor onder meer Leeds United en Chelsea, laat in de studio van Sky Sports zijn licht schijnen op de situatie. "Een ongelukkige speler kan je beter niet in je team hebben. Zeker niet iemand van zijn kaliber", zegt hij. Ten Hag gaf onlangs te kennen graag met Ronaldo te willen werken, maar Hasselbaink trekt dat in twijfel. "Als hij niet blij is, kan je hem beter verkopen."

"Als je met hem gaat werken, moet je het elftal om hem heen gaan bouwen", vervolgt Hasselbaink. De voormalig aanvaller stelt dat wanneer Ronaldo verkocht wordt, er voldoende geld vrijkomt om een waardig vervanger aan te trekken. "Hij is überhaupt niet te vervangen. Maar dat moet ook niet je doel zijn. Als hij weg wil, laat hem dan gaan. Hij kan op zijn leeftijd nog een jaartje in de Champions League meedoen. Gebruik dat om zoveel mogelijk geld te verdienen aan hem, dan kan je het team alleen maar sterker maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.