AZ doet zaken met bedrijvig De Graafschap: huur met optie tot koop

AZ doet zaken met bedrijvig De Graafschap: huur met optie tot koop

07-07-2022 14:28
36

De Graafschap heeft de achtste zomerversterking binnen. Mees Bakker (21) komt op huurbasis over van AZ. De Doetinchemse club heeft een optie tot koop bedongen.

De Graafschap huurt Bakker tot het einde van het seizoen. De talentvolle doelman heeft bij AZ nog een contract tot medio 2023, met een optie voor nog twee seizoenen. Hij maakt sinds zijn elfde deel uit van de Alkmaarse jeugdopleiding en keepte dertien wedstrijden voor Jong AZ.

Bakker gaat bij De Graafschap de concurrentiestrijd aan met nummer één Hidde Jurjus. "We zien Mees als een zeer talentvolle doelman met de juiste intrinsieke motivatie", verklaart technisch manager Peter Bijvelds op de clubsite. "Helaas voor hem heeft hij last gehad van enkele armblessures, waardoor zijn ontwikkeling tijdelijk stil stond. Mees is nu echter weer een behoorlijke periode geheel fit."

Bakker was jarenlang een vaste waarde in vertegenwoordigende teams van de KNVB. Zo werd hij in 2018 Europees kampioen met Oranje O17. De Graafschap versterkte zich eerder met Robin Schouten, Xandro Schenk, Rio Hillen, Jan Lammers, Lion Kaak, Siem de Jong en Alexander Büttner.