ED: Marlon 'lastig verhaal' voor PSV, club tast Van de Ven af als mogelijke optie

7 juli om 23:38
Laatste update: 8 juli om 00:30

PSV is al enige tijd bezig om Marlon van Shahktar Donetsk aan te trekken, maar dat lijkt steeds moeilijker te worden. De Eindhovense club is op zoek naar verdedigers en werpt ook een blik op Micky van de Ven, die vorig seizoen de stap van FC Volendam naar het Duitse VfL Wolfsburg zette.

Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. PSV sloeg deze transferperiode al meerdere grote slagen op de markt, maar het aantrekken van Marlon loopt nog niet op rolletjes. De 21-jarige Van de Ven verliet Volendam vorig jaar en wist moeilijk door te breken in Duitsland, maar aan het einde van het seizoen pakte de verdediger zijn kans en inmiddels staat de Nederlander goed op de kaart bij Wolfsburg. Van de Ven speelde tussen 2013 en 2021 bij Volendam en maakte daarna de verrassende transfer naar Duitsland. Bij die overstap was ruim drie miljoen euro gemoeid. De Nederlander ligt tot medio 2025 vast bij de Duitse club. 

De Duitse club ziet potentie in Van de Ven en de verwachting is dat de Bundesliga-club hem niet zomaar laat gaan. PSV heeft door de blessures van André Ramalho en Mauro Júnior nog enige vraagtekens in de verdedigende linie. Ondanks alle recente transfers is de spoeling in de achterhoede vrij dun en de club wil graag meer versterkingen hebben op dat gebied. De verwachting is dat Ramalho over enkele weken weer inzetbaar is, maar de belangrijke wedstrijden komen er al snel aan voor PSV. De derde voorronde van de Champions League vindt begin augustus al plaats.