Telstar wil niet 11 tegen 11 blijven spelen na rode kaart voor Willem II: Triest

Telstar wil niet 11 tegen 11 blijven spelen na rode kaart voor Willem II: "Triest"

9 juli - 19:34
94

Willem II won zaterdag een oefenwedstrijd tegen Telstar, ook al speelde het ruim een uur lang met een man minder. Amine Lachkar werd na twintig minuten spelen al weggestuurd en Telstar-trainer Mike Snoei wilde niet dat er weer met elf tegen elf gespeeld zou worden.

Lachkar haalde de doorgebroken Glynor Plet onderuit en moest inrukken. Willem II-trainer Kevin Hofland overlegde vervolgens met collega Snoei, in de hoop dat hij met elf man mocht blijven spelen. "Dan is het gebruikelijk dat je vervolgens wel zonder de boosdoener, maar toch weer met elf tegen elf speelt in dit soort oefenduels. Want je wil het liefst oefenen op een situatie die je verreweg het vaakst meemaakt straks in de competitie", wordt hij geciteerd door het Brabants Dagblad. Telstar werkte echter niet mee. "Triest", aldus Hofland.

Willem II stond op het moment van de rode kaart met 1-0 voor, dankzij een treffer van Max Svensson. Kort daarna werd het 2-0 via Nick Doodeman en daar zal het ook bij blijven. Hofland kan daardoor alsnog met een tevreden gevoel terugkijken. "Nu hebben we ervaren hoe het is om lang met een man minder te spelen en dat ging ons goed af, vond ik. Af en toe moesten we de lange bal spelen om onder de druk uit te komen, maar verder was nauwelijks te zien dat zij in overtal waren."

Willem II en Telstar komen elkaar op 19 augustus alweer tegen in de competitie. De gedegradeerde Tricolores spelen eerst de Brabantse derby's tegen Jong PSV en FC Eindhoven, terwijl Telstar de competitie opent tegen het naburige Jong Ajax en tegen een andere degradant, PEC Zwolle.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s