Oranje Leeuwinnen zien twee speelsters wegvallen: 'Het ziet er niet goed uit'

Oranje Leeuwinnen zien twee speelsters wegvallen: 'Het ziet er niet goed uit'

10-07-2022 11:54 Laatste update: 12:05
32

De Oranje Leeuwinnen hielden zaterdagavond een punt over aan het spannende duel met Zweden, maar zagen wel Sari van Veenendaal en Aniek Nouwen geblesseerd uitvallen. Bondscoach Mark Parsons zei na afloop van het duel dat het er 'niet goed uitziet' voor beide speelsters. 

Van Veenendaal kwam hard in botsing met Stefanie van der Gragt en Nouwen klapte haar enkel ongelukkig dubbel tijdens een verdedigende actie. De grootste zorgen waren er aanvankelijk voor Van der Gragt, die na de botsing roerloos op de grond lag, maar de taaie verdedigster kon verrassend genoeg verder. Van Veenendaal bleef eerst ook op het veld staan, maar de sluitpost werd na twintig minuten vervangen door Daphne van Domselaar, die een uitstekende wedstrijd keepte. 

Wedden

Meer odds

De ernst van de blessures van Van Veenendaal en Nouwen wordt zondag duidelijker. Parsons was trots op zijn ploeg na alle tegenslagen in de eerste helft. "Als je je aanvoerder en centrale verdediger verliest, doet dat wat met je mindset. Emoties kunnen alle kanten op gaan. Gelukkig bleef iedereen rustig", besluit de bondscoach tegenover het Algemeen Dagblad. De Oranje Leeuwinnen staan woensdag 13 juli tegenover Portugal op het EK Vrouwen.