Laatste seizoen voor Mulder (35): We hebben net een huisje gebouwd in Lelystad

Laatste seizoen voor Mulder (35): "We hebben net een huisje gebouwd in Lelystad"

10-07-2022 12:57
51

Hans Mulder gaat zijn laatste seizoen als profvoetballer tegemoet. De 35-jarige routinier heeft zijn contract bij RKC Waalwijk met één jaar verlengd en gaat in de loop van het komende seizoen met de club praten over een eventueel vervolgtraject.

Mulder debuteerde in 2006 bij RKC, bleef er vijf seizoenen en keerde in 2017 terug, na omzwervingen bij Willem II en NEC en in Denemarken, Spanje en India. Vorig seizoen speelde hij slechts 97 minuten in de Eredivisie, maar RKC hield hem graag binnenboord. "Natuurlijk, ik wil ook op het veld graag belangrijk zijn. Maar ik weet waar de trainer (Joseph Oosting, red.) mij nodig heeft", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. Het betekent dat Mulder ook buiten het veld van grote waarde is. "Ik probeer vooral de jonge jongens te helpen met hun carrière. Ze te behoeden voor fouten die ik zelf eerder gemaakt heb en duidelijk maken dat het iets is waar je hard voor moet werken."

De ervaren middenvelder had ook naar de Keuken Kampioen Divisie kunnen verkassen en er was ook interesse vanuit India. Hij heeft voor zijn gezin echter besloten om aan een elfde seizoen in Waalwijk te beginnen. "Mijn familie heeft mij altijd gevolgd. We hebben net een huisje gebouwd in Lelystad, zitten hartstikke goed daar. Het is wel genoeg voor ze geweest om mij altijd als prioriteit te hebben en mij altijd te volgen."

Dat elfde seizoen zal dus wel zijn laatste worden. "Ik heb met RKC afgesproken om in de winterstop met elkaar om tafel te gaan om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik sta er heel open in, het is het belangrijkste dat ik me er goed bij voel, plezier heb in mijn werk. Dat heb ik als voetballer altijd gehad." Trainer worden ziet hij nog niet zitten. "Maar misschien in een andere functie. Scouting of wat dan ook, dat weet ik nog niet."