'Heerenveen verwelkomt komende week mogelijk oud-NAC'er en talentvolle back'

'Heerenveen verwelkomt komende week mogelijk oud-NAC'er en talentvolle back'

10-07-2022 20:45 Laatste update: 23:57
46

SC Heerenveen en hoofdtrainer Kees van Wonderen verwelkomen komende week mogelijk twee nieuwe spelers, dat meldt Voetbal International. De Friezen maken in de loop van de week de keuze om Lewis Fiorini en Hussein Ali te contracteren.

Fiorini staat onder contract bij Manchester City. Heerenveen zou de twintigjarige middenvelder naar verluidt graag willen huren. De Friese club zag deze zomer onder meer Siem de Jong, Nicolas Madsen en Hamdi Akujobi vertrekken uit Heerenveen, waardoor Fiorini een welkome versterking zou zijn voor de ploeg van Van Wonderen. De talentvolle Engelsman speelde in het seizoen 2020/2021 al op huurbasis in Nederland. Hij speelde toen 32 duels in de Keuken Kampioen Divisie voor NAC Breda.

Ali is op dit moment op proef bij Heerenveen. De twintigjarige rechtsback van het Zweedse Örebro en speelde mee in de oefenwedstrijd tegen TOP Oss (4-1 winst). Naar verluidt heeft hij in deze wedstrijd veel indruk gemaakt op de eredivisionist en Van Wonderen. 

Fiorini en Ali kunnen de vierde én vijfde zomeraanwinst voor Heerenveen worden. Eerder haalden de Friezen Andries Noppert (doelman) en vleugelaanvallers Alex Timossi en Mats Köhlert al binnen.