Van Hecke meldt zich na twee jaar bij werkgever: 'Zou wat zijn hè, tegen Ronaldo'

Van Hecke meldt zich na twee jaar bij werkgever: 'Zou wat zijn hè, tegen Ronaldo'

11-07-2022 08:35
29

Jan Paul van Hecke wil na twee uitleenbeurten voor zijn kans gaan bij Brighton & Hove Albion. De verdediger uit Arnemuiden werd in 2020 voor twee miljoen euro opgepikt door NAC Breda, speelde vervolgens op huurbasis voor sc Heerenveen en Blackburn Rovers en richt zich nu op de eerste Premier League-wedstrijd tegen Manchester United.

Van Hecke heeft in de voorbije twee jaar meters gemaakt en wil zich nu voor het eerst laten zien bij zijn eigenlijke werkgever. "Dat was vorig jaar ook al zo, maar toen zat ik met een blessure. Nu gaan we hopelijk een mooie voorbereiding draaien en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren", vertelt hij in een uitgebreid interview met Omroep Zeeland. "Toen was het niveau echt hoog en dacht ik: zo, ik moet nog echt stappen maken. Alleen heb ik nu echt een goed seizoen gedraaid en ben ik aan het Engelse voetbal gewend. Dat scheelt ook wel veel, ik ben benieuwd hoe ik ervoor sta."

Op 7 augustus zijn The Seagulls de tegenstander van Manchester United, bij het Premier League-debuut van Erik ten Hag. "Het zou wat zijn hè, dromen mag altijd. Tegen Ronaldo, uit op Old Trafford. We gaan het zien, maar wat ik al zeg: dromen mag altijd, maar hopelijk gaan we er echt staan."