Thijs Slegers terug bij PSV: 'Malen bood aan om te koken, het ís een familieclub'

Thijs Slegers terug bij PSV: 'Malen bood aan om te koken, het ís een familieclub'

13-07-2022 17:13
66

PSV-perschef Thijs Slegers is op de weg terug, nadat eind 2020 acute leukemie bij hem werd geconstateerd. De oud-journalist van onder meer Voetbal International en De Telegraaf is nog altijd dankbaar voor de manier waarop hij gesteund is door de club.

In oktober 2020 merkte Nick Viergever, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Vitesse, op dat Slegers er anders uitzag dan gewoonlijk. "Hij zei: hey Thijs, heb je klappen gehad ofzo? Ik keek in de spiegel en zag een donkere vlek onder mijn rechteroog", aldus Slegers in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Nadat hij een dokter had geraadpleegd, kreeg hij het slechte nieuws. "Ze vroeg of ik kon gaan zitten, omdat ze geen leuke boodschap had. Acute leukemie."

PSV bracht het nieuws naar buiten en Slegers werd overladen met steunbetuigingen. "Mensen doen weleens schamper of cynisch als het gaat over de familieclub PSV. Ik kan je vertellen: het ís een familie", vertelt hij. "Sommige jongens ken ik al jarenlang. Donyell Malen bood aan om bij mij te komen koken, om maar íets te kunnen doen. Jorrit Hendrix stond ineens op de stoep met een maaltijd. Dat soort acties heeft me geëmotioneerd."

Slegers en zijn gezin kregen het flink voor hun kiezen. De perschef woog op een gegeven moment slechts 51 kilo en moest intensief verzorgd worden. "Mijn lieve vrouw heeft vrij van haar werk genomen, om me maandenlang te verzorgen en te wassen. Ik sliep soms achttien uur op een dag." Na anderhalf jaar is hij echter aan de beterende hand: Slegers werkt zelfs weer 32 uur per week voor PSV. "Ik ga me minder met de A-selectie bemoeien, maar meer met de ontwikkeling die de club in de breedte doormaakt. Dat plan lag er overigens al. PSV heeft nog genoeg verhalen te vertellen. We zijn veel meer dan een voetbalclub. Dat heb ik zelf natuurlijk ook mogen ervaren."