Zweden draait moeizaam en wordt twee keer teruggefloten, maar pakt koppositie

Zweden draait moeizaam en wordt twee keer teruggefloten, maar pakt koppositie

13-07-2022 19:52 Laatste update: 20:51
1

Zweden heeft de koppositie gepakt in de EK-poule van de Oranje Leeuwinnen. De op papier belangrijkste concurrent van Nederland speelde bij vlagen belabberd tegen Zwitserland, maar trok de wedstrijd vlak voor tijd wel naar zich toe: 2-1.

De eerste helft in Sheffield was het aanzien nauwelijks waard. De VAR zorgde nog voor het meeste vermaak: Zwitserland leek na een ogenschijnlijk onschuldig duel in de zestien meter een penalty te krijgen, maar die beslissing van de arbitrage werd ingetrokken.

Direct na rust ging het echter helemaal los. Stina Blackstenius kreeg een eerste grote kans, meteen daarna scoorde Fridolina Rolfö, oog in oog met doelvrouw Gaëlle Thalmann: 1-0. Het antwoord van Zwitserland liet ook niet lang op zich wachten. Ramona Bachmann kreeg de bal op de rand van de zestien meter voor haar voeten en vond met een fraaie krul de bovenhoek: 1-1.

Zweden joeg het meest fanatiek op de overwinning en het vermoeid ogende Zwitserland beperkte zich tot verdedigen, maar boog in de slotfase alsnog. Hanna Bennison legde aan vanuit de tweede lijn en verschalkte Thalmann met haar afstandsschot: 2-1. De onfortuinlijke Rebecka Blomqvist zag nog twee treffers afgekeurd worden wegens buitenspel, maar de driepunter kwam niet meer serieus in gevaar voor Zweden.

Oranje kan later op de avond op gelijke hoogte komen met Zweden, als het van Portugal wint. Zondag staan Nederland-Zwitserland en Zweden-Portugal tegelijkertijd op het programma.