'Alderweireld was er voor ons wanneer we hem nodig hadden, een voorbeeld'

14 juli 2022 om 23:49

Royal Antwerp FC haalde met Toby Alderweireld een grote naam in huis. De verdediger verlaat Al-Duhail en moet bij The Great Old voor extra kwaliteit én ervaring gaan zorgen. Volgens oud-ploeggenoot Junior Edmilson gaat Antwerp veel plezier beleven aan Alderweireld.

Bij Al-Duhail speelde Alderweireld samen met Edmilson Junior. De verdediger speelde er slechts één seizoen, maar maakte wel heel wat indruk op Edmilson. Niet enkel vanwege zijn kwaliteiten, ook vanwege zijn persoonlijkheid.

"Ondanks zijn ervaring en zijn carrière heeft Toby geen dikke nek. Hij voelt zich niet superieur ten opzichte van anderen", vertelt Edmilson bij Sport/Voetbalmagazine. Eigenaar Paul Gheysens gaf al aan dat Alderweireld een voorbeeld moet worden voor de jongere spelers. Edmilson gelooft dat de verdediger dat snel zal worden.

"Naarmate de tijd vorderde werd Toby steeds meer een leider bij ons. Hij motiveerde ons voor de wedstrijden en hij nam de tijd om met ons te praten. Hij was er voor ons wanneer we hem nodig hebben en hij gaf het voorbeeld op training", besluit hij.