FC Emmen verrast met uit Utrecht vertrokken doelman: 'Welkom Eric!'

FC Emmen verrast met uit Utrecht vertrokken doelman: 'Welkom Eric!'

15-07-2022 08:43 Laatste update: 10:35
45

FC Emmen heeft zich versterkt met Eric Oelschlägel. De 26-jarige doelman vertrok onlangs bij FC Utrecht en tekent tot 2024 bij de promovendus van de Eredivisie, met een optie tot een derde seizoen. 

Dat meldt Emmen via de officiële kanalen. Oelschlägel stond tussen 2018 en 2020 onder contract bij Borussia Dortmund en maakte de overstap naar de Domstad. Vooral in zijn eerste seizoen in Nederland liet de doelman een goede indruk achter. De Duitser blijft nu in de Eredivisie en zal het doel van FC Emmen gaan versterken. 

Voorzitter Ronald Lubbers is blij met de aankomst van de Duitser. "Met Eric halen we een uitstekende doelman voor de komende seizoenen binnen. Hij heeft zich in Nederland en Duitsland al bewezen en is toch pas 26 jaar. We hopen dat hij zich ook bij ons positief zal laten zien om de club en zichzelf verder te ontwikkelen."

Oelschlägel is de vierde versterking van FC Emmen tijdens de transferperiode. Eerder kwamen Maikel Kieftenbeld (Millwall FC), Michaël Heylen (Sparta Rotterdam) en Gonzalo Sánchez (Alianza Atlético Sullana) transfervrij over naar de club.