Ook Nouwen sluit aan, jarige Miedema lijkt race tegen de klok te verliezen

Ook Nouwen sluit aan, jarige Miedema lijkt race tegen de klok te verliezen

16-07-2022 21:42 Laatste update: 22:07
11

De ziekenboeg van de Oranje Leeuwinnen stroomt leeg, met het laatste groepsduel met Zwitserland op komst. Na Jackie Groenen kan ook Aniek Nouwen (foto) haar rentree voor de nationale ploeg maken.

Beide speelster ontbraken woensdag tegen Portugal: Nouwen vanwege een enkelblessure die ze eerder tegen Zweden opliep, Groenen vanwege een positieve coronatest. De centrale verdediger en de middenvelder kunnen zondag echter weer spelen, mogelijk zelfs als basisspeler. "We hebben very healthy headaches en we moeten de nodige knopen doorhakken", laat bondscoach Mark Parsons weten tijdens zijn perspraatje.

Wedden

Meer odds

Dat geldt niet voor de spitspositie: Vivianne Miedema moest vrijdag haar 26ste verjaardag in quarantaine vieren en wordt zondag nog niet op het veld verwacht. "Ik zie dat niet voor het duel met Zwitserland gebeuren. Dat is niet realistisch, denk ik."

Oranje zag eerder dit toernooi keepster Sari van Veenendaal uitvallen met een blessure. Daphne van Domselaar neemt haar plek onder de lat over, Jacintha Weimar is als vervanger aan de selectie toegevoegd. Nederland trapt zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd af in Sheffield en heeft aan één punt genoeg om de kwartfinales te bereiken.