Vindahl is plek onder de lat kwijt bij AZ: We nemen de trainingssituatie ook mee

Vindahl is plek onder de lat kwijt bij AZ: "We nemen de trainingssituatie ook mee"

17-07-2022 11:49 Laatste update: 12:13
100

Peter Vindahl is niet meer de eerste keus onder de lat bij AZ Alkmaar. Trainer Pascal Jansen geeft aan dat hij voor Hobie Verhulst kiest op goal.

"Op dit moment heeft Hobie de voorkeur", aldus Jansen tegenover de clubkanalen."We nemen de trainingssituatie ook mee. Hobie heeft vanaf het begin van de voorbereiding echt hele goede dingen laten zien. Peter heeft iets meer referentie nu hij hier al een seizoen speelt en traint. Dat neem je allemaal mee in de beoordeling en dat overleg ik met de staf, met Nick van Aart in het bijzonder als keeperstrainer en op basis daarvan maak ik de keuzes."

AZ nam Vindahl vorig jaar voor 1,8 miljoen euro over van FC Nordsjealland. De doelman maakte afgelopen seizoen geen geweldige indruk bij de nummer vijf van de Eredivisie. Mede daardoor krijgt Verhulst nu de voorkeur. De keeper kwam twee jaar geleden over van Go Ahead Eagles en mag zich nu dus opmaken voor een basisplaats bij de eredivisionist.

Komende donderdag start het seizoen voor AZ. De Alkmaarders nemen het in de voorronde van de Conference League op tegen Tuzla City. Verhulst zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis staan.