Transfer voor broer Miedema: 'Kon weer prof worden, maar speel niet voor het geld'

Transfer voor broer Miedema: 'Kon weer prof worden, maar speel niet voor het geld'

18-07-2022 08:21
24

Waar Vivianne Miedema besloot om bij Arsenal te blijven, heeft broer Lars Miedema wel een transfer gemaakt. Hij verruilt hoofdklasser SC Genemuiden voor DVS '33 en gaat in de Derde Divisie Zaterdag aan de slag.

Miedema combineert zijn voetbalcarrière met een baan. "Ik had deze zomer mogelijkheden om weer in het betaald voetbal terecht te komen, maar ik voetbal niet voor het geld. Ik ga voor de kans en ervaring bij DVS, een mooie en vriendelijke club", vertelt de oud-spits van PEC Zwolle en FC Den Bosch aan De Stentor. "Het profvoetbal is ook echt zwaar, dat wordt onderschat."

Begin 2021 waagde Miedema zich aan een Spaans avontuur, bij vierdedivisionist Vélez CF in Málaga. Hij kijkt er met gemengde gevoelens op terug. "De coronatijd was plat gezegd 'kloten'. Niemand kon langskomen. Drie maanden was alles dicht, alleen de supermarkt was open. In het weekend dat ik jarig was, kon ik een hapje eten omdat het restaurant tot 22.00 uur open was. Bij de club was één persoon die goed Engels sprak. We hebben wel alles bereikt wat kon: kampioen in de poule en in de play-offs voor promotie."

Terwijl Miedema in Ermelo aan de voorbereiding is begonnen, hoopt zus Vivianne haar rentree voor Oranje te maken op het EK in Engeland. "Ik heb een heel goed voetballende zus, die de top van de wereld is. Afgelopen zomer hadden alle clubs belangstelling voor haar, dat vind ik alleen maar mooi", vertelt hij. "Maar als ik naar een nieuwe club ga, wil ik dat de aandacht bij mij is en niet bij mijn zus. Als de kans er is en ze in Nederland is, zal ze zeker komen kijken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s