Kharchouch: 'Geen makkelijke keuze, maar ik wil proeven hoe de Eredivisie is'

Kharchouch: 'Geen makkelijke keuze, maar ik wil proeven hoe de Eredivisie is'

18-07-2022 08:57
14

Reda Kharchouch kon kiezen tussen de financieel aantrekkelijke top van de Keuken Kampioen Divisie of promovendus Excelsior. Het werd de tweede optie, omdat de spits zich graag wil bewijzen in de Eredivisie.

Kharchouch maakte bij Telstar een stormachtige entree in de Keuken Kampioen Divisie, scoorde in het afgebroken seizoen 2019/2020 twintig keer en verdiende een transfer naar Sparta. Daar kwam hij echter niet uit de verf. "Ik werd gehaald als de grote aankoop, maar begon al meteen met een blessure. In invalbeurten ging het daarna steeds de betere kant op, tot ik weer geblesseerd raakte", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Vorig seizoen werd hij verhuurd aan FC Emmen, nu waren er dus opnieuw mogelijkheden in de Keuken Kampioen Divisie. Maar Excelsior is met de geboren Amsterdammer aan de haal gegaan. "Makkelijk was die keuze niet, maar ik wil proeven hoe het is om in de Eredivisie te spelen. Ik had hier al meteen het beste gevoel bij", verklaart hij zijn keuze. "Ik wil af van dat stempel KKD-spits. Ik heb nog altijd de ambitie om te slagen in de Eredivisie."