AZ wacht op Argentijnse miljoenenaankoop: 'Er zit nu wel wat druk op'

18 juli 2022 om 13:20
Laatste update: 18 juli 2022 om 15:38

AZ hoopt zich nog steeds te versterken met Ezequiel Bullaude. De mogelijke komst van de Argentijnse aanvaller is een kwestie van de lange adem, laat directeur Max Huiberts doorschemeren.

Huiberts spreekt zich in een interview met het Noordhollands Dagblad voor het eerst uit over Bullaude. De Argentijn is meer dan welkom in Alkmaar, maar zijn club Godoy Cruz werkt vooralsnog niet mee. Huiberts spreekt van een 'moeizaam proces'.

Bullaude wil graag naar AZ, maar zowel club als speler krijgt maar geen uitsluitsel van Godoy Cruz. "Op dat antwoord zitten we nog te wachten. Maar wachten doen we ook niet oneindig, dus er zit nu wel wat druk op", aldus Huiberts.

Argentijnse media meldden een maand geleden dat AZ ruim vier miljoen euro op Bullaude heeft geboden. "Hij kan op verschillende posities spelen", verklaart Huiberts. "Op 8 en op 10, maar hij zou ook nog linksbuiten kunnen spelen. Met zijn 21 jaar is hij nog jong."

Bullaude ligt nog twee jaar vast bij Godoy Cruz. AZ versterkte zich eerder deze zomer met Mayckel Lahdo (Hammarby), Jens Odgaard (Sassuolo) en Mees de Wit (PEC Zwolle).

Luister #DoneDeal de podcast ook via Buzzsprout en Podimo!