Feyenoord haalt Szymanski definitief binnen: Een mooi nieuw avontuur

Feyenoord haalt Szymanski definitief binnen: "Een mooi nieuw avontuur"

22-07-2022 16:03 Laatste update: 16:05
220

Feyenoord heeft de transfer van Sebastian Szymanski bevestigd. De vijftienvoudig Pools international komt op huurbasis over van Dynamo Moskou, inclusief optie tot koop.

De nu 23-jarige Szymanski was als tiener een grote belofte, brak in eigen land door bij Legia Warschau en werd in 2019 voor 5,5 miljoen euro verkocht aan Dynamo Moskou. Daar was hij drie jaar lang basisspeler, maar Szymanski bleek dit seizoen niet meer nodig. Feyenoord-trainer Arne Slot kan komend seizoen over hem beschikken.

"Een mooi nieuw avontuur", vertelt Szymanski op de clubsite van Feyenoord. "Feyenoord is een goede club voor jonge spelers zoals ik. De club heeft afgelopen seizoen veel indruk gemaakt in Europa door de finale te halen van de Conference League. Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan verdere successen en kijk ernaar uit om in De Kuip mijn debuut te maken en mezelf te laten zien aan de supporters."

Met de komst van de Poolse linkspoot heeft Feyenoord weer extra opties op het middenveld, na het vertrek van Guus Til en met het oog op een mogelijke transfer van Orkun Kökcü. Feyenoord haalde eerder deze zomer Danilo Pereira, Mats Wieffer, Javairô Dilrosun en Mohamed Taabouni naar De Kuip.