Weer tegenslag voor Oranje Leeuwinnen: EK van Martens zit erop

Weer tegenslag voor Oranje Leeuwinnen: EK van Martens zit erop

19-07-2022 16:37 Laatste update: 16:44
107

Het EK van Lieke Martens zit erop. De sterspeelster van de Oranje Leeuwinnen heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland (4-1) een voetblessure opgelopen en kan niet meer in actie komen.

Martens verlaat het trainingskamp dinsdagavond, nadat onderzoek in het ziekenhuis de ernst van de blessure uitwees. Oranje-bondscoach Mark Parsons kan geen vervanger oproepen. In de kwartfinale tegen Frankrijk (zaterdag) is Esmee Brugts haar waarschijnlijke vervanger.

"Dit is verschrikkelijk nieuws voor Lieke en voor ons", reageert Parsons. "Ze heeft zich dit toernooi ten volle ingezet voor het team. Het is heel jammer dat haar EK zo moet eindigen."

Martens wist in de groepsfase van het EK haar stempel niet te drukken en dat kwam haar op kritiek te staan. Tegen zowel Portugal als Zwitserland werd ze voortijdig gewisseld. "Ik denk wel dat als het team het beter doet, je ook een betere Lieke Martens ziet", liet ze deze week nog optekenen door het Algemeen Dagblad.

Het zit de Oranje Leeuwinnen dit EK niet mee. Na de eerste wedstrijd viel Jackie Groenen weg met een coronabesmetting, gevolgd door Vivianne Miedema. Ook raakte captain Sari van Veenendeel geblesseerd. Groenen en Miedema zijn vermoedelijk wel weer inzetbaar tegen Frankrijk.