Ajax overleeft 'vriendschappelijke' wedstrijd tegen Red Bull Salzburg

Ajax overleeft 'vriendschappelijke' wedstrijd tegen Red Bull Salzburg

19-07-2022 20:23 Laatste update: 20:26
189

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd in Oostenrijk winnend afgesloten. Het treffen met Red Bull Salzburg eindigde in een 2-3 overwinning voor de ploeg van Alfred Schreuder.

Ajax begon het oefenduel met een groot aantal bassispelers, behalve de afwezigen Jurriën Timber en Antony. De wedstrijd tegen Salzburg was niet alleen bedoeld om tactisch het een en ander te oefenen, maar ook om fitter te worden. Schreuder kondigde voor de wedstrijd al aan dat het daarom zou draaien en hij sommige spelers een uur zou laten staan.

Schreuder kan op basis van het eerste half uur onmogelijk tevreden zijn geweest omdat het niet bepaald van een leien dakje liep bij Ajax. De eerste kans was voor Salzburg na slordigheid achterin bij Ajax. Na een matig eerste half uur waarin de spelers van Ajax elkaar met moeite wisten te vinden kwam alsnog de voorsprong. Steven Bergwijn speelde op Owen Wijndal, die onderuit gehaald werd en een strafschop verdiende. Dusan Tadic scoorde vanaf elf meter: 0-1. Niet veel later werd het weer 1-1 nadat Perr Schuurs de goal ongelukkig op zijn naam kreeg. Ajax zou voor rust weer op voorsprong komen. Mohammed Kudus, nadat hij daarvoor ook al een kans gekregen had. De actie én voorzet van Bergwijn waren top en Kudus kopte uiteindelijk binnen.

Na de 1-3 van Kenneth Taylor vlak na rust, afgerond na een knappe aanval, was er van een vriendschappelijke wedstrijd nog maar weinig over. De frustratie nam toe bij Salzburg en nadat steeds meer spelers begonnen te schoppen werd het zelfs even grimmig en ontstonden er hier en daar opstootjes, waarbij nummer 24 Youba Diarra zich presenteerde als benenbreker. 

Schreuder bracht na ruim een uur Sontje Hansen, Sean Klaiber, Youri Regeer, Mohamed Daramy, Nicolás Tagliafico, Kristian Hlynsson, Lisandro Magallán en Christian Rasmussen. Van het stel was Klaiber de meest ongelukkige. Hij verloor achterin knullig de bal en gaf zo de 2-3 weg. In de slotfase ontsnapte Ajax nog aan de 3-3, die vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Ajax kwam de wedstrijd uiteindelijk zonder kleerscheuren door en heeft het duel 'overleefd'. Salzburg werd niet alleen sterker, maar ging ook doodleuk door met schoppen. En dus sluit Ajax een wedstrijd met twee gezichten alsnog winnend af. Aanstaande zaterdag is Eintracht Frankfurt de tegenstander.