Revelatie Tejan verruilt TOP na één profseizoen al voor Champions League-stuntclub

Revelatie Tejan verruilt TOP na één profseizoen al voor Champions League-stuntclub

20-07-2022 09:16 Laatste update: 09:21
31

Kay Tejan heeft na zijn eerste profseizoen meteen een opvallende transfer gemaakt. De spits verruilt TOP Oss voor het Moldavische FC Sheriff Tiraspol, dat vorig seizoen indruk maakte in de Champions League.

Tejan speelde jarenlang in de top van het amateurvoetbal, ging in 2021 van Quick Boys naar TOP Oss en was tijdens zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-seizoen meteen goed voor veertien doelpunten. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de soevereine heerser van de Moldavische competitie: twintigvoudig landskampioen Sheriff heeft hem vastgelegd, bevestigt het via de officiële kanalen. TOP heeft inmiddels bevestigd dat er sprake is van een huurtransfer met optie tot koop.

Sheriff debuteerde vorig seizoen in de Champions League, wist de latere winnaar Real Madrid in Bernabéu te verslaan en eindigde als derde in een poule met verder Internazionale en Shakhtar Donetsk. Dit seizoen moet opnieuw vier voorrondes zien te overleven: het Bosnische Zrinjski Mostar ging alvast voor de bijl, woensdag begint het tweeluik met het Sloveense NK Maribor. Sheriff mag van de UEFA overigens geen Europese wedstrijden in het eigen stadion spelen, officieel wegens veiligheidsredenen. De club komt uit de autonome, maar internationaal niet erkende regio Transnistrië, die geldt als pro-Russisch.