Martins Indi blij met AZ-aanwinst: 'Jongens die hier komen, spelen met flair'

Martins Indi blij met AZ-aanwinst: 'Jongens die hier komen, spelen met flair'

21 juli - 22:30 Laatste update: 21 juli - 22:30
25

Bruno Martins Indi is tevreden met de krappe overwinning van AZ op Tuzla City. De Alkmaarders vergaten vooral in de eerste helft vaker te scoren, maar dat kwam door de international vooral door de tegenstander. De verdediger is ook te spreken over nieuwe aanwinst Jens Odgaard. 

Martins Indi ging na het gewonnen duel in gesprek met RTL 7. "We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en hadden veel kansen", zegt de verdediger. "Maar we moeten meer uitlopen, we liepen soms tegen een counter aan. Over het algemeen was het goed."

Analist Johan Boskamp vond het baltempo laag in de tweede helft. "Dat komt ook door de tegenstander", zegt Martins Indi. "Ze hadden zes of zeven mensen in de laatste lijn. Dat is iets waar we van moeten leren, sneller van kant naar kant en zo onze aanvallers in stelling brengen."

Volgende week moet AZ de klus afmaken en moet er worden gelijkgespeeld of gewonnen om een verlenging te voorkomen. "Als wij goed aan de wedstrijd beginnen met de juiste mindset, moet dat goedkomen, denkt de verdediger. "Ik weet nog niets over het stadion. Eigenlijk hoorden we uit te spelen, maar ik weet niet of het stadion al af is. We wachten het af en zien het wel."

De international is te spreken over de stand van zaken in Alkmaar. "Ik ben heel tevreden, jongens komen hier met flair, ook de jongens die invallen. Eerste wedstrijd van Jens (Odgaard, red.), je ziet hoe hij die penalty veroorzaakt met een goede actie. We zijn gewoon een goed, sterk team." AZ treft Tuzla City opnieuw op 28 juli.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast