PSV met beoogde basiself tijdens laatste test: Gakpo en Til starten tegen Betis

PSV met beoogde basiself tijdens laatste test: Gakpo en Til starten tegen Betis

23-07-2022 17:29
105

PSV lijkt zaterdag met zijn beoogde basiself aan te treden in het oefenduel met Real Betis. Het treffen met de Spanjaarden geldt als de laatste test voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in aanloop naar het nieuwe seizoen.

De Eindhovenaren strijden volgende week met Ajax om de Johan Cruijff Schaal, terwijl enkele dagen later AS Monaco wacht in de voorronde van de Champions League. In aanloop naar die wedstrijden krijgt PSV een flinke opsteker. Oranje-internatinoals Cody Gakpo en Guus Til kampten met fysieke ongemakken, maar ze verschijnen zaterdag aan de aftrap tegen Real Betis. 

Gakpo vormt de voorhoede met aanwinst Luuk de Jong en Noni Madueke. Til krijgt op het middenveld gezelschap van Ibrahim Sangaré en Joey Veerman. Onder meer Xavi Simons en Érick Gutiérrez nemen daardoor op de bank plaats. 

Vooral in de achterhoede kent PSV personele problemen. André Ramalho, Mauro Júnior en Olivier Boscagli zijn nog niet fit, terwijl ook aanwinst Jarrad Branthwaite nog ontbreekt. Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Armando Obispo en Philipp Max vormen de laatste lijn, voor doelman Walter Benítez.

De aftrap in het Philips Stadion is om 18.00 uur.