SC Cambuur legt Ruiter vast en heeft keepersbestand weer op orde

23 juli om 17:42

SC Cambuur heeft zich versterkt met Robbin Ruiter. De 35-jarige doelman was clubloos, nadat hij in januari zijn contract liet ontbinden bij Willem II.

Ruiter raakte op een zijspoor in Tilburg na de komst van Timon Wellenreuther. Enkele maanden geleden mocht de geboren Amsterdammer even hopen op een contract bij Ajax, maar de kampioen koos uiteindelijk voor Przemyslaw Tyton als extra keeper.

In Leeuwarden moet Ruiter vermoedelijk als stand-in gaan fungeren van aanwinst João Virginia. Technisch manager Foeke Booy is blij met de komst van de ervaren sluitpost. "Robbin weet als geen ander wat er wordt gevraagd in het betaald voetbal en is met zijn rust en ervaring een waardevolle toevoeging aan onze selectie. Samen met João Virginia en Brett Minnema hebben we nu alle doelman posities voor komend seizoen ingevuld."

Ruiter speelde bijna driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal. Hij begon zijn carrière bij FC Volendam en via FC Utrecht, Sunderland, PSV en Willem II is hij nu neergestreken in Leeuwarden.