Opstelling Oranje Leeuwinnen is binnen: Miedema keert terug, Roord op de bank

Opstelling Oranje Leeuwinnen is binnen: Miedema keert terug, Roord op de bank

23-07-2022 20:00
112

De opstelling van de Oranje Leeuwinnen voor het duel tegen Frankrijk is bekend gemaakt. Vivianne Miedema is voldoende hersteld van het coronavirus en keert terug in de basis. Bondscoach Mark Parsons besloot pas zaterdag of de spits kon starten. 

Geen verrassingen in het doel: Daphne van Domselaar start tegen de Fransen en hield de Leeuwinnen goed op de been tegen voornamelijk Zweden. Lynn Wilms, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en Kerstin Casparij staan in de defensie en moeten het sterrenteam van Frankrijk zien tegen de houden. 

Jackie Groenen, onlangs ook hersteld van corona, staat op het middenveld met Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk. De voorhoede bestaat uit Lineth Beerensteyn, Vivianne Miedema en Victoria Pelova. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Jill Roord, die op de bank begint. Nederland treft Frankrijk in de kwartfinale van het EK Vrouwen en is deze keer duidelijk de underdog. De Oranje Leeuwinnen trappen zaterdagavond om 20.45 uur af.

De Oranje Leeuwinnen kampten de laatste tijd met veel blessures, maar inmiddels zijn de meeste gebruikelijke namen weer terug te vinden op het wedstrijdformulier. Alleen Lieke Martens en Sari van Veenendaal moeten een streep door de rest van het EK zetten. 

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Domselaar; Wilms, Van der Gragt, Janssen, Casparij; Groenen, Spitse, Van de Donk; Beerensteyn, Miedema, Pelova.