Ten Hag had grote invloed op Eriksen: ‘Door hem zag ik mezelf hier voetballen'

Ten Hag had grote invloed op Eriksen: ‘Door hem zag ik mezelf hier voetballen'

26-07-2022 18:05 Laatste update: 19:29
24

Christian Eriksen heeft dinsdag zijn eerste grote interview gegeven aan het clubkanaal van Manchester United. Hierin vertelt de Deen over de grote invloed die Erik ten Hag had op zijn keuze om te tekenen op Old Trafford.

Op de vraag of de Nederlandse trainer een grote rol speelde in de transfer van Eriksen, reageert hij kort maar krachtig. "Heel erg. Ik ben hier gekomen om te voetballen, niet puur en alleen voor het logo van deze club. Toen ik met de manager sprak en zijn ideeën over het spel aanhoorde, zag ik mezelf hier voetballen."

Eriksen, die begin dit jaar bij Brentford zijn rentree maakte, is met veel trots naar Manchester gekomen. "Ik ga voor een heel, heel grote club spelen. Zo niet de allergrootste. Het maakt niet uit waar ter wereld je de clunaam noemt, iedereen herkent. Manchester United heeft een grote geschiedenis en het geeft een goed gevoel om daar van uit te maken."

De inmiddels dertigjarige Deen, die in de Premier League een grote naam werd bij Tottenham Hotspur, hoopt met The Red Devils weer mee te doen om de prijzen. "De ambitie is om weer tot de top te behoren. Dat is de droom van deze club. Ons doel is om zo ver mogelijk te reiken."

Of Eriksen op 13 augustus het Premier League-seizoen begint met Cristiano Ronaldo naast zijn zijde is nog onduidelijk. De Portugees arriveerde dinsdag drie weken later dan oorspronkelijk gepland op de club voor een gesprek met zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en Ten Hag, die hem maar al te graag hoopt te behouden.