Duitsland neemt wraak voor Nederland en gaat ten koste van Fransen naar EK-finale

27-07-2022 23:14 Laatste update: 23:17
33

Duitsland is de tegenstander van Sarina Wiegman in de finale van het EK. Een ontketende Alexandra Popp scoorde twee keer in de halve finale tegen Frankrijk waardoor de Duitsers met 2-1 wonnen en zich op mogen maken voor de eindstrijd tegen Engeland. Nederland verloor eerder in de kwartfinales van Frankrijk.

De Duitsers begonnen sterk aan de eerste helft en hadden de overhand tegen de Fransen. Na 40 minuten drukte Popp dit uit in een 1-0 voorsprong voor Duitsland. De doelpuntenmachine maakte daarmee haar vijfde goal van dit toernooi. Kort voor rust kwam Frankrijk echter nog langszij. Een goal die gemaakt leek te worden door Kadidiatou Diani bleek uiteindelijk een doelpunt van Merle Frohms in eigen doel, waardoor het 1-1 werd.

Na rust was het juist Frankrijk dat de overhand nam in de wedstrijd, maar niet tot scoren wist te komen. Uiteindelijk maakte wederom Popp aan de andere kant een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer voor Duitsland. Deze voorsprong kwam in de slotfase nog een aantal keer in gevaar, maar uiteindelijk bleek het zesde doelpunt van Popp dit toernooi voldoende om de eindstrijd te halen.

Zondag 31 juli speelt Duitsland de finale tegen het Engeland van trainer Sarina Wiegman op Wembley.