‘Sparta en Vitesse laten hun oog vallen op verdedigend talent van PSV’

‘Sparta en Vitesse laten hun oog vallen op verdedigend talent van PSV’

27-07-2022 23:30 Laatste update: 23:46
66

Shurandy Sambo wil zich aankomend seizoen koste wat kost blijven ontwikkelen in de Eredivisie. De twintigjarige vleugelverdediger van PSV mag verhuurd worden en Sparta en Vitesse hebben naar verluidt interesse.

Sambo Lijkt bij PSV niet direct op een basisplaats te kunnen rekenen, maar vanwege zijn goede ontwikkeling kan hij wel verhuurd worden aan een club op hoog niveau. De rechtsback, die indruk maakte in de voorbereiding, geeft echter de voorkeur aan een huurperiode bij een club in de Eredivisie. Sparta en Vitesse zouden enkel nog in een oriënterende fase zijn voor het aantrekken van Sambo, meldt het Eindhovens Dagblad.

Met Phillip Mwene en Ki-Jana Hoever heeft Sambo twee geduchte concurrenten op de rechtsbackpositie. In de voorbereiding toonde Sambo wel gretigheid om weer minuten te maken, nadat hij vorig seizoen door een langdurige kruisbandblessure bij veel duels moest toekijken. Vorig jaar hielden FC Twente, Cambuur en AZ de situatie rondom Sambo nauwlettend in de gaten, tot hij met zijn blessure te maken kreeg. Sambo speelde kwam tot nu toe in een Eredivisie-wedstrijd binnen de lijnen voor de hoofdmacht van PSV.