Hobie Verhulst eindelijk eerste keeper van AZ: 'Ik wilde niets liever'

Hobie Verhulst eindelijk eerste keeper van AZ: 'Ik wilde niets liever'

28-07-2022 11:40 Laatste update: 11:58
39

AZ-doelman Hobie Verhulst heeft eindelijk wat hij wil. Al vanaf zijn jeugd droomt de 29-jarige Amsterdammer van een plek als eerste doelman. Die rol heeft hij nu eindelijk.

Halverwege juni maakte trainer Pascal Jansen bekend Peter Vindahl, vorig seizoen eerste keeper, te vervangen met Verhulst. Tijdens het eerste duel in het Conference League-tweeluik met Tuzla City (1-0 winst) mocht hij dan ook beginnen. Voor Verhulst een droom die uitkwam. "Ik was in 2005 al een ballenjongen met ambitie. Ik wilde niets liever dan eerste doelman van AZ worden", aldus Verhulst in gesprek met het Algemeen Dagblad

Verhulst, die in het verleden uitkwam voor MVV, FC Volendam en Go Ahead Eagles, had een dergelijk scenario niet aan zien komen. "Ik voel me nu eerste doelman en dat is hartstikke mooi, maar toen ik hier vorig jaar terugkwam als tweede doelman had ik dat niet gedacht. Toen ik jarenlang in de eerste divisie speelde was het natuurlijk allemaal ook ver weg."

De Alkmaarders nemen het donderdagavond om 20.45 uur op tegen Tuzla in het Grbavica-stadion in Sarajevo. Bij een gelijkspel of bij winst is de club verzekerd van de volgende kwalificatieronde.