PSV-back Mwene kwam uit diep dal: 'Het was een moeilijke tijd'

PSV-back Mwene kwam uit diep dal: 'Het was een moeilijke tijd'

28-07-2022 16:07 Laatste update: 16:13
34

PSV-rechtsback Phillip Mwene is weer helemaal terug na een blessure die hem liefst vijf maanden aan de kant hield. Na weken van onzekerheid, vele uurtjes bij fysiotherapeuten én in de gym staat de Oostenrijker er weer goed voor.

Mwene begon vorig seizoen als basisspeler bij PSV. Negentien Eredivisie-duels later raakte hij ernstig geblesseerd. In gesprek met Voetbal International blikt de 28-jarige verdediger terug op die periode, die gepaard ging met de nodige onzekerheid. "In het begin hadden we niet het idee dat het zolang zou duren. Onzekere tijden, niemand die precies kon zeggen hoelang het zou duren. Je moet jezelf elke dag motiveren."

De verdediger maakte onlangs in het met 2-1 gewonnen oefenduel met Real Betis weer zijn rentree. Daarin was hij direct trefzeker. Voor Mwene is het vorige hoofdstuk nu dan ook afgesloten. "Het was een moeilijke tijd, maar ik heb er veel van geleerd. Ik heb geleerd van mijn lichaam. Ik ben blij dat het klaar is. Ik ben meer dan blij om nu weer terug te zijn op het veld en weer wat minuten te maken met het elftal."

Zaterdag beginnen de Eindhovenaren aan een zeer belangrijke week. Eerst staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax op het programma, waarna dinsdag het duel om plaatsing voor de Champions League met AS Monaco wordt afgewerkt. Dan zal blijken of Mwene, die concurrentie heeft van onder meer Ki-Jana Hoever, als basisspeler aan het seizoen zal beginnen.