‘Feyenoord geïnteresseerd in verdediger die ooit zeven miljoen opleverde’

‘Feyenoord geïnteresseerd in verdediger die ooit zeven miljoen opleverde’

28-07-2022 21:48 Laatste update: 22:13
80

Jacob Rasmussen is op de radar van Feyenoord verschenen, meldt 1908.nl. De verdediger staat onder contract bij Fiorentina, maar werd de afgelopen twee seizoen verhuurd aan Vitesse.

Feyenoord wil Rasmussen naar verluidt huren met een optie tot koop. De linksbenige centrale verdediger is bij de Rotterdammers de beoogde back-up voor Marcos Senesi. Eerder werd Feyenoord nog gelinkt aan de eveneens linksbenige verdediger Elias Cobbaut van Parma. De komst van Rasmussen wordt door de clubleiding van Feyenoord op dit moment reëler ingeschat. De Deen ligt nog tot 2024 vast bij zijn huidige club Fiorentina. 

Rasmussen speelde de laatste twee seizoenen al 55 duels in de Eredivisie in dienst van Vitesse. Hij wist twee keer te scoren in dienst van de Arnhemmers, maar maakte vooral verdedigend een erg sterke indruk. De centrumverdediger speelde in de jeugd voor Odense BK en Schalke 04. Alvorens hij via FC Sankt Pauli, Rosenborg en het Italiaanse Empoli bij Fiorentina terecht kwam. De Italiaanse subtopper maakte in 2019 zeven miljoen euro over naar Empoli voor Rasmussen.