City Football Group maakt stampei in Italië; trainer en directie stappen op

City Football Group maakt stampei in Italië; trainer en directie stappen op

28-07-2022 23:57 Laatste update: 23:59
45

De trainer en technische beleidsmakers van Palermo zijn per direct opgestapt, nadat de club werd overgenomen door de City Football Group. Volgens de technische leiding zouden ze zich geen onderdeel voelen van het plan van het kapitaalkrachtige bedrijf.

"Er zijn geen voorwaarden om ons te verbeteren ten opzichte van wat we vorig jaar hebben gedaan", meldt trainer Silvio Baldini op een persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Ik heb het gevoel dat ik geen deel uitmaak van dit project. Mijn hart zit vol verdriet. Ik wilde Palermo naar de Serie A brengen. Ik zal hier blijven wonen en ik zal hier sterven, maar ik voelde dat ze me voor de kont gingen schoppen om geld aan me te kunnen verdienen." Baldini leidde Palermo na winst in de play-offs vorig seizoen naar de Serie B, maar de oefenmeester zag daarna negen van zijn spelers vertrekken.

Palermo maakte drie jaar geleden een doorstart in de Serie D, nadat de club failliet was gegaan. Baldini gaf aan dat de technische leiding nog wel achter hem bleef staan na de promotie van het team naar de Serie B. "De technisch directeur probeerde op alle mogelijke manieren om de selectie te versterken. Hij wilde me nog een jaar een contract geven, maar de City Football Group werkte niet mee. Hoe kan ik me dan onderdeel van dit project voelen'', gaat Baldini verder. Technisch directeur Renzo Castagnini vertrok net als de Italiaanse trainer per direct bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie