'Alsnog gewenste transfer voor De Ketelaere: Milan en Brugge naderen akkoord'

'Alsnog gewenste transfer voor De Ketelaere: Milan en Brugge naderen akkoord'

29-07-2022 13:40
34

Charles De Ketelaere krijgt dan toch zijn zin: Club Brugge en AC Milan naderen een akkoord over een transfer. De clubs moeten alleen de laatste puntjes nog op de i zetten, meldt onder meer Gianluca di Marzio.

De Ketelaere stuurt al enige tijd aan op een transfer naar de Italiaanse kampioen. Op eigen verzoek ontbrak de 21-jarige Rode Duivel daarom tijdens het competitieduel met KRC Genk van vorig weekeinde. AC Milan en Club Brugge wisten echter lange tijd geen akkoord te bereiken, hoewel beide partijen meermaals om tafel zaten. 

Nu lijkt er alsnog sprake van een doorbraak. Di Marzio weet dat Club Brugge tevreden is over het laatste bod van de Milanezen. De Belgische topclub hanteerde een vraagprijs van 30 tot 35 miljoen. Hoeveel De Ketelaere nu precies oplevert, is nog niet duidelijk.

Zodra de laatste details zijn afgehandeld, kan De Ketelaere een contract tekenen in San Siro. Volgens Italiaanse media gaat hij zo'n 2 à 2,3 miljoen euro per jaar verdienen. Om de laatste plooien glad te strijken, zou de aanvaller genoegen hebben genomen met een iets lager salaris. 

Overigens werd Hakim Ziyech lange tijd genoemd als alternatief voor De Ketelaere. De Chelsea-spelmaker lijkt een transfer naar Milan daarom uit zijn hoofd te moeten zetten.