'Natuurlijk had Timber het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen'

'Natuurlijk had Timber het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen'

29 juli - 15:10
56

Quinten Timber had kunnen kiezen voor een hereniging met zijn tweelingbroer Jurriën Timber bij Ajax, maar tekende deze week vol overtuiging bij Feyenoord. De duurste aankoop in de Feyenoord-historie staat te trappelen.

Timber blikt bij zijn presentatie in De Kuip terug op een 'hectische periode'. "Over een transfer denk je natuurlijk veel na. De keuze is op Feyenoord gevallen. Ik heb met de trainer (Arne Slot, red.) gesproken en Feyenoord veel gezien. Het spel spreekt me heel erg aan. Ik ben blij dat het rond is en ik kan trainen bij Feyenoord."

Ajax wilde Timber ook overnemen van FC Utrecht, maar zag in de middenvelder een rechtsback. Mede daardoor ketste een hereniging met zijn broer Jurriën af. "Natuurlijk had hij het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen, maar dit vindt hij ook mooi en hij is blij voor me. Net als de rest van mijn familie. Mijn broer heeft de zaken gedaan."

Timber weet naar eigen zeggen 'hoe speciaal het is' om samen te spelen met zijn broer. "Maar ik weet ook hoe speciaal het is om tégen elkaar te spelen. Ik ben daar niet zoveel mee bezig geweest, vooral met mezelf."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie