Jans heeft gewenste linksback Salah-Eddine binnen: 'Ik ben hartstikke blij'

Jans heeft gewenste linksback Salah-Eddine binnen: 'Ik ben hartstikke blij'

29-07-2022 20:22 Laatste update: 20:34
18

Anass Salah-Eddine speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Twente. Ron Jans is dolblij met de komst van de linksback, die overkomt van Ajax.

Twente speelt vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Bologna. Voorafgaand aan dat duel werd Jans voor de camera's van ESPN gevraagd naar de komst van de jonge verdediger. "We zaten al een poosje op hem te azen. Het is nu gelukkig gelukt. We hopen dat het papierwerk zo rond is en dat hij mee kan gaan naar Belgrado", aldus de trainer, die doelt op de uitwedstrijd tegen het Servische Cukaricki in de voorronde van de Conference League. 

Voor Jans was een linksback deze transferperiode een absolute prioriteit. "Je wilt op elke positie een Eredivisie-voetballer hebben staan. Nu hebben we dat op de linksbackpositie ook en daar ben ik hartstikke blij mee."

Ondanks dat Ajax Salah-Eddine een jaar stalt bij Twente, ziet de club nog wel degelijk toekomstperspectief in de verdediger. Vrijdag verlengde hij namelijk ook zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2025, zo meldt De Telegraaf. Tot nu toe moest de back, die in de belangstelling stond van onder meer Feyenoord en Club Brugge, het in Amsterdam voornamelijk doen met wedstrijden voor Jong Ajax. Op 15 mei maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Dit seizoen, met de komst van Owen Wijndal, leek een basisplek echter te ver weg.