Twente maakt opnieuw indruk en verslaat ook Bologna met klinkende cijfers

29-07-2022 20:56 Laatste update: 21:05
86

FC Twente heeft vrijdag in de eigen Grolsch Veste met liefst 4-1 van Bologna gewonnen. Daarmee sluiten de Tukkers een goede voorbereiding af waarin ook Schalke 04 al overtuigend werd verslagen.

Om 19.00 uur trapte de ploeg van Ron Jans af tegen de Italianen, waar onder meer een basisplaats was weggelegd voor oud-Tukker Marko Arnoutovic. Al na drie minuten kwam Twente via een kopbal van Daan Rots op voorsprong. Na een aantal kansen voor beide ploegen tekende verdediger Joshua Brenet in de 32e minuut voor de 2-0 na een voorzet van Gijs Smal.

Na de 3-0 van Michel Vlap en de enige Italiaanse goal vlak voor de rust bepaalde Smal, die komend seizoen concurrentie zal krijgen van de van Ajax overgekomen Anass Salah-Eddine, de eindstand op 4-1. Twente sluit hiermee een overtuigende week af waarin vorige week ook al Schalke met 3-1 opzij werd gezet.

Voordat de Tukkers het nieuwe Eredivisie-seizoen op 7 augustus met een uitwedstrijd tegen NEC, staat eerst het bezoekje naar Belgrado op het programma. Hier moet de nummer vier van vorig seizoen zich tegen Cuckarick zien te kwalificeren voor de volgende kwalificatieronde van de Conference League.