Van de Haar (17) treedt in voetsporen van vader: 'Hij is heel erg trots'

Van de Haar (17) treedt in voetsporen van vader: 'Hij is heel erg trots'

29-07-2022 21:40 Laatste update: 30-07-2022 08:58
10

Jesse van de Haar heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De zoon van Hans van de Haar, oud-speler- en spitsentrainer van de club, tekende voor twee jaar. Een mooi moment voor Van de Haar junior (17).

Van de Haar, vorig seizoen bij Utrecht O17 goed voor 33 goals in 24 wedstrijden, speelt net als zijn vader in de aanval. Hij maakte vrijdagavond zijn debuut voor Jong Utrecht tegen TEC, waar vader Hans weer hoofdtrainer is. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

"Jesse is een fysiek sterke spits met een neusje voor de goal", zegt hoofd opleidingen Robin Pronk van Utrecht op de clubsite. "Het is een aanvaller die scherp is in het zestienmetergebied en een hoog rendement heeft als het om doelpunten gaat. Jesse is zeer ambitieus en altijd gericht op het verbeteren van zichzelf, een topsporthouding die we graag zien. Daarnaast is het mooi om te zien dat hij langdurig is opgeleid op Sportcomplex Zoudenbalch."

"Mijn vader is heel erg trots, al laat hij het niet heel erg merken. Hij vindt het wel heel erg leuk", zegt Van de Haar. Vader Hans zegt 'enorm trots' te zijn. "Het is loon na werken. Hij loopt al jaren in de opleiding. Die jongen doet er alles voor en laat er veel voor. Als je ziet wat hij het afgelopen jaar bereikt heeft: zijn rijbewijs, een Havo-diploma en een tweejarig contract bij Utrecht. Wat kan een vader zich nog meer wensen?"

Bronvermelding foto = FC Utrecht