Twente wilde koopoptie in huurdeal met Salah-Eddine, maar kreeg 'nee' van Ajax

Twente wilde koopoptie in huurdeal met Salah-Eddine, maar kreeg 'nee' van Ajax

30-07-2022 12:44 Laatste update: 12:52
41

FC Twente wilde graag een optie tot koop opnemen in de huurovereenkomst met Ajax-verdediger Anass Salah-Eddine. De Amsterdammers, die de verdediger één jaar stallen bij Twente, wilden daar echter niets van weten.

Ron Jans, de trainer van De Tukkers, bevestigde vrijdag dat de twintigjarige Salah-Eddine dit seizoen in de Grolsch Veste speelt. Technisch directeur Jan Streuer had in de huurovereenkomst ook nog een koopoptie toe willen voegen. "Ze hebben zijn contract tot en met 2025 verlengd en dat zegt iets over de potentie die ze in hem zien. Ik heb liever dit, zodat we nu een jaar de tijd hebben om rustig te kijken naar andere spelers, dan dat we een twijfelaar halen die we voor twee of drie jaar vastleggen", aldus Streuer in gesprek met Tubantia.

Ondanks dat Ajax geen groen licht gaf voor de koopoptie, is Streuer zeer blij met de komst van de nieuwe back. "Ik vind hem een typische Ajax-speler, aantrekkelijk om te zien. Anass durft te voetballen, is vaardig en komt vaak op."

Twente, dat vrijdag in eigen huis met 4-1 van Bologna won, hoopt de kersverse aanwinst zo snel mogelijk in te kunnen zetten. Het liefst volgende week donderdag al, als de Tukkers het in Belgrado opnemen tegen Cukaricki voor een plek in de volgende ronde van de Conference League-kwalificatie.