Jesus is helemaal los bij Arsenal: spits maakt hattrick tegen Sevilla

30-07-2022 15:29 Laatste update: 17:24
51

Gabriel Jesus is uitstekend begonnen bij Arsenal. De van Manchester City overgekomen spits scoorde zaterdag liefst drie keer in het oefenduel met Sevilla.

In het eigen Emirates Stadium vormde de Braziliaan, die Arsenal vijftig miljoen euro kostte, met landgenoot Gabriel Martinelli een aanvalsduo. Drie minuten na het openingsdoelpunt van Bukayo Saka in de tiende minuut maakte Jesus zijn eerste van de middag. Slechts twee minuten later vond hij opnieuw het net.

Na opnieuw een goal van Saka (penalty) maakte Jesus in de 77e minuut zijn derde van de middag, waarmee zijn eerste hattrick voor Arsenal nu een feit is. Eddie Nkethiah bepaalde later de eindstand op 6-0.

Jesus maakte eerder deze voorbereiding ook al indruk. Zowel tegen Everton (2-0 winst) als tegen Chelsea (4-0) wist hij het net te vinden. The Gunners sluiten met de overtuigende overwinning op Sevilla een zeer sterke voorbereiding af en lijken klaar voor het volgende Premier League-seizoen, dat op 5 augustus begint met een wedstrijd tegen Crystal Palace.