El Azzouzi weg bij Emmen: controleur de Champions League in met Belgen

El Azzouzi weg bij Emmen: controleur de Champions League in met Belgen

30-07-2022 16:46
10

Oussama El Azzouzi is na één seizoen weer vertrokken bij FC Emmen. De Nederlandse middenvelder maakt een fraaie transfer naar de Belgische stuntclub Union Sint-Gillis, waar hij de opvolger is van uitblinker Casper Nielsen.

Union maakte de transfer zaterdag bekend. El Azzouzi komt over van FC Emmen en heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract, met optie op een extra seizoen. De controleur vertolkte afgelopen seizoen een belangrijke rol in het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. Hij gaat dus echter niet met de ploeg van coach Dick Lukkien de Eredivisie in.

De Marokkaanse Nederlander speelde eerder in de jeugd van FC Groningen, maar brak afgelopen seizoen door bij Emmen. El Azzouzi stond er 25 keer in de basis. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vier assists.

Union was al enige tijd op zoek naar een opvolger van Nielsen, die de aanjager was op het middenveld en een overstap naar Club Brugge verdiende. Door de tweede plaats van vorig seizoen komt de Belgische club dit seizoen uit in de voorrondes van de Champions League.