Perez kiest zijn 'one to watch' na PSV-Ajax: 'Kun je niet zomaar kopen'

Perez kiest zijn 'one to watch' na PSV-Ajax: 'Kun je niet zomaar kopen'

31 juli - 08:42
103

Ismael Saibari heeft zaterdag als invaller zijn kans gegrepen in het duel van PSV met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez zijn enthousiast over de 21-jarige aanvallende middenvelder.

Bij PSV begon Johan Bakayoko als vervanger van de geblesseerde Noni Madueke, maar het talent was onzichtbaar. Dat gold niet voor Saibari, die hem na ruim een uur verving. "Ik had hem op rechts nog niet gezien. In de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven speelde hij op links en maakte hij die twee goals", reageert Kwakman bij ESPN. De Volendammer dacht toen nog aan een verhuur. "Want het is een jongen die nu al twee jaar in de Keuken Kampioen Divisie heeft gespeeld. Hij moet nu op het hoogste niveau gaan spelen, maar ja, als hij zo invalt op rechts, en Noni Madueke is er niet…"

Ook Perez is enthousiast. "Vanaf rechts vind ik het altijd veel moeilijker spelen als rechtsbenige, dat deed hij hartstikke goed. Hij had een paar goede acties, zoals bij de 2-4", stelt de Deen die ook het gedrag van Saibari prijst. "Hij werd geraakt, hup, stond meteen weer op. Een kerel zijn, niet al dat overdreven gedoe. Fysiek is hij zeer goed. Dat is gewoon goud waard. Xavi Simons is waarschijnlijk een leukere speler om naar te kijken, maar fysiek is dat wel anders. Simons maakte wel een mooie goal, maar deze jongen met zo'n fysiek, dat kun je niet zomaar kopen. Saibari wordt mijn one to watch."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.