De Ketelaere is definitief op weg naar AC Milan, Mulder begrijpt er niets van

De Ketelaere is definitief op weg naar AC Milan, Mulder begrijpt er niets van

01-08-2022 08:30
51

Charles De Ketelaere is definitief op weg naar AC Milan. De laatste details rond de miljoenentransfer van de Club Brugge-aanvaller zijn uitonderhandeld, meldt Het Laatste Nieuws.

De Ketelaere vliegt waarschijnlijk maandag naar Milan voor zijn medische keuring. Aansluitend zal hij een vijfjarig contract ondertekenen. De 21-jarige aanvaller gaat als speler van AC Milan een jaarsalaris van ruim twee miljoen euro opstrijken. Aanstaande zaterdag kan hij zijn officieuze debuut maken in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, uit bij Vicenza. Een week later volgt de Serie A-ouverture tegen Udinese.

De Ketelaere kon ook naar Leeds United, dat Club Brugge ook een grotere transfersom - zo'n veertig miljoen euro - bood, maar Milan had altijd zijn voorkeur. Jan Mulder vindt het een foute keuze. 'De Premier League, waar het tempo moordend is en de tegenstand feller, is beter en stukken aantrekkelijker dan de vergane glorie van de Serie A. Charles kiest voor de aanbidders van het sentiment. De vergissing van het jaar', reageert de voormalig Oranje-international in zijn column voor Humo.