Veerman koos eieren voor zijn geld na komst Dost: 'Dan moet je eerlijk zijn'

Veerman koos eieren voor zijn geld na komst Dost: 'Dan moet je eerlijk zijn'

01-08-2022 14:00
31

Henk Veerman zag zijn kansen op speeltijd als sneeuw voor de zon verdwijnen toen FC Utrecht Bas Dost aantrok. De Volendammer besloot vervolgens de Domstad achter zich te laten, om terug te keren naar waar het voor hem allemaal begon.

Utrecht kondigde eind juni aan Dost te hebben gecontracteerd. Veerman, die op dat moment pas een halfjaar speelde voor de club, zag het nieuws met lede ogen aan. "Daar kan ik wel gewoon eerlijk in zijn. Dat werd gewoon een heel moeilijk verhaal. Hij is een spits van buitencategorie. Op zo’n moment moet je eerlijk zijn voor jezelf en maken dat je weer ergens gaat spelen", aldus Veerman in gesprek met ESPN

De lange spits, die in tien duels voor Utrecht één doelpunt maakte, gaf in het verleden vaker aan niet per se terug te hoeven keren naar Volendam. Toen de club eind mei dichtbij promotie was, begon het toch wel weer te kriebelen. "Ze speelden toen uit bij FC Den Bosch. Dat was wel het moment dat ik dacht: het zou wel echt mooi zijn als ze weer terugkeren."

De ploeg van trainer Wim Jonk start komende zondag het eerste Eredivisie-seizoen sinds 2008/09 met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. De aftrap is om 12.15 uur. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt Veerman, die in zijn eerste periode bij de Volendammers 25 doelpunten in 50 wedstrijden maakte, aan de aftrap.