'Feyenoord laat oog vallen op Idrissi-concurrent: interesse in Braziliaan'

'Feyenoord laat oog vallen op Idrissi-concurrent: interesse in Braziliaan'

01-08-2022 14:22
68

Feyenoord is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Igor Paixão. De 22-jarige Braziliaanse linksbuiten staat nu nog onder contract bij Coritiba in zijn geboorteland.

Trainer Arne Slot maakte na het oefenduel met Osasuna al duidelijk dat hij nog op aanvallende versterking hoopt. "Paixão, dat is de naam die ik bevestigd heb gekregen", reageert clubwatcher Dennis van Eersel in de podcast van RTV Rijnmond. "De realiteit is dat hij dichterbij is dan bijvoorbeeld Gnonto. Een speler die nog dermate jong is en restwaarde heeft die op termijn veel kan opleveren. Daar zijn ze bereid om wat voor neer te leggen."

Slot maakt zich hard voor de komst van een extra aanvaller. "Buitenspelers zijn meestal de posities waar je spelers het vaakst wisselt", zei hij zondag. "Ze moeten veel creëren en dat is iets dat je niet elke week van ze kan verwachten. Dan is het heel fijn als je als trainer wisselmogelijkheden hebt."

Paixão was dit seizoen goed voor vier goals en vier assists in achttien duels in de Braziliaanse competitie. Hij heeft nog een contract tot eind 2024. Bij Feyenoord zou hij de concurrentie moeten aangaan met spelers als Oussama Idrissi en Javairo Dilrosun.