V/d Heuvel: 'Ihattaren geen Promes-geval, maar criminelen zaten in z'n Ajax-auto'

V/d Heuvel: 'Ihattaren geen Promes-geval, maar criminelen zaten in z'n Ajax-auto'

1 augustus - 17:25
313

Misdaadjournalist John van den Heuvel heeft meer verteld over de situatie rondom Mohamed Ihattaren. De Ajax-middenvelder annex aanvaller is in het vizier van mensen met een criminele achtergrond. Van den Heuvel reageert onder meer op het statement dat Ihattaren via Instagram plaatste.

Een dag na het nieuws over Ihattaren vertelt Van den Heuvel in de studio van De Telegraaf meer over de zaak. "Ik kan helaas niet alles zeggen wat ik heb gehoord. Bij de politie is informatie bekend over criminelen die weer dicht tegen de familie van Ihattaren aan zouden hebben gezeten. Ze zouden bij Mo in de auto hebben gezeten, terwijl dat een sponsorauto van Ajax is. Dat is eigenlijk allemaal tot één verhaal gebracht. Dat heeft er nu toe geleid dat Ajax in samenspraak met veiligheidsexperts heeft gezegd: kom maar even niet op de club."

"Het lijkt erop alsof hem in dit verhaal hem niet zo heel veel te verwijten valt", benadrukt Van den Heuvel. "Het is dus niet zo dat Ihattaren specifiek iets crimineels wordt verweten, in ieder geval niet door de politie." Ihattaren en zijn zus lieten via Instagram weten dat ze 'niks met criminaliteit of bedreigingen' te maken hebben. Volgens Van den Heuvel klopt dat in principe. "Dat wrijft ook niemand hem aan en ik helemaal niet, want die informatie heb ik niet."

"Ik geloof ook niet dat hij zelf met criminele activiteiten bezig is. Het is geen Promes-geval bijvoorbeeld, die van hele ernstige strafbare feiten wordt verdacht. Dat geldt voor Mo Ihattaren niet, voor alle duidelijkheid. Maar ik snap wel dat deze publiciteit vervelend voor hem is. Hij ontkent nu eigenlijk iets wat helemaal niet wordt beweerd. Dus dat is een verklaring voor wat hij via zijn zus op Instagram naar buiten heeft gebracht."

Wat moeten de veiligheidsinstanties nu doen om de situatie weer veilig te maken voor Ihattaren? "Dat staat of valt toch vaak wel bij het doen van aangifte", is Van den Heuvel duidelijk. "Op het moment dat er geen aangifte wordt gedaan, is er voor de politie in principe ook geen zaak. Er is vanuit zijn het kamp-Ihattaren geen aangifte gedaan richting eventuele dreigers, dat heb ik kunnen verifiëren. Er is bestaat daardoor het beeld dat dit in besloten kring wordt opgelost."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s