Jong Ajax ruim onderuit, Heitinga toch redelijk tevreden: 'Uitslag zegt niet veel'

Jong Ajax ruim onderuit, Heitinga toch redelijk tevreden: 'Uitslag zegt niet veel'

2 augustus - 07:49
140

Jong Ajax verloor maandag met 4-1 van de leeftijdsgenoten van RSC Anderlecht, maar toch is John Heitinga niet ontevreden over het oefenduel. De trainer van het beloftenelftal vond zijn ploeg een uur lang 'zeer behoorlijk' spelen.

Jong Ajax speelde maandagavond een besloten oefenduel bij Anderlecht. Ar'Jany Martha was de enige doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde. "De uitslag van vandaag zegt mij niet zoveel, het ging mij vooral om de uitvoering", vertelt Heitinga na afloop tegen de clubkanalen. "De eerste 55 à 60 minuten heb ik een zeer behoorlijk Jong Ajax gezien. Ik vond dat we in het eerste uur dominant voetbal speelden. Aan het einde zag je de vermoeidheid wat toeslaan en kregen we nog een aantal doelpunten tegen."

Met de manier waarop die tegengoals geïncasseerd werden, is Heitinga niet blij. "We willen graag dominant, attractief voetbal spelen. Tegen compacte organisaties vraagt dat veel van de discipline, maar ook van het samenwerken. (...) Daarin zag je vandaag aan het einde een bepaalde vorm van jeugdigheid en naïviteit. Dat moet er wel uit."

De oud-verdediger verwacht dat het komende seizoen erg leerzaam wordt voor de talenten van Ajax. "Veel jongens van de huidige groep komen rechtstreeks van de bovenbouw naar het betaalde voetbal. Blijven het de jongens tegen de mannen? Of gaan we presteren vanuit onze speelwijze, met stabiliteit vanuit balbezit?"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast