Schmidt zo goed als zeker door, Padt en Tejan op de rand van uitschakeling

02-08-2022 23:22 Laatste update: 03-08-2022 13:58
27

Het moet raar lopen wil het Benfica van Roger Schmidt niet de play-offs van de Champions League bereiken. Het won voor eigen publiek overtuigend met 4-1 van de Deense topclub FC Midtjylland. Sergio Padt moet met Ludogerets alle zeilen bijzetten om uitschakeling te voorkomen en datzelfde geldt voor Kay Tejan (Sheriff Tiraspol).

Benfica - FC Midtjylland 4-1
Benfica had geen kind aan Midtjylland. Schmidt stond aan de zijlijn druk te coachen, maar had net zo goed achterover kunnen leunen. Zijn ploeg stond door goals van Gonçalo Ramos (2x) en Enzo Fernández al na veertig minuten op een 3-0 voorsprong. Ramos maakte na een uur spelen zijn derde treffer van de avond en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Pione Sisto deed nog wel iets terug, waardoor de kans op een stunt nog enigszins in leven blijft.

Ludogorets - Dinamo Zagreb 1-2
Voor Ludogorets dreigt uitschakeling in de Champions League. Dino Peric scoorde al na zes minuten voor Dinamo Zagreb en na een ongelukkig eigen doelpunt van Padt stond het drie minuten later al 0-2. De aansluitingstreffer volgde al snel en werd gemaakt door Bernhard Tekpetey, maar meer goals vielen er niet.

Sheriff - Viktoria Plzen 1-2
Met Tejan in de spits verloor Sheriff Tiraspol uit Moldavië thuis van Viktoria Plzen: 1-2. Ibrahim Akanbi Rasheed opende na 37 minuten de score vanaf de penaltystip, waarna Tomás Chorý vier minuten later ook scoorde, maar dan voor Plzen. In de tweede helft besliste Pavel Bucha de eindstand op 1-2. Sheriff staat op de rand van uitschakeling, maar de nederlaag is in Tsjechië om te buigen.