Kopenhagen dolblij met 'kwaliteitsspeler' Daramy: 'Ook goed voor Ajax'

Kopenhagen dolblij met 'kwaliteitsspeler' Daramy: 'Ook goed voor Ajax'

03-08-2022 09:40
36

FC Kopenhagen is verheugd met de tijdelijke terugkeer van Mohamed Daramy. De viervoudig Deens international wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax, waar hij nog niet uit de verf kwam.

Ajax betaalde een jaar geleden twaalf miljoen euro voor Daramy, die nu weer verhuurd wordt aan zijn oude club. "Dit is een goede oplossing voor zowel ons, Ajax als Mohamed", zegt technisch directeur Peter Christiansen op de website van Kopenhagen. "We krijgen een speler van zeer hoge kwaliteit die de club door en door kent en die direct kan bijdragen in een periode waarin we veel grote dingen op ons bord hebben."

De Deense topclub hoopt dat Daramy onder meer belangrijk kan zijn in de duels met Trabzonspor in de play-offs van de Champions League. "We weten wat hij kan en we twijfelen er niet aan dat hij weer een grote aanwinst voor ons zal zijn", aldus Christiansen. "Tegelijkertijd kunnen we hem de kans geven op meer speeltijd, waar het aan ontbrak. En hij kan zijn kansen vergroten om naar het WK te gaan, waarvoor hij een uitstekende kandidaat is. Ook vanuit Ajax' perspectief krijgt Mo de kans om zich met wedstrijden op hoog niveau te ontwikkelen."

Ook trainer Jesse Thorup is enthousiast over de terugkeer van Daramy. "Hij is fantastisch in de één-tegen-één en hij werkt hard voor het team. We kijken er naar uit om hem weer in ons midden te hebben."

Reactie Daramy
Daramy is vastberaden om zich te laten zien. "Ik zal er alles aan doen om kampioen te worden, de beker te winnen en ons te plaatsen voor de Champions League. Ik weet wat er van me wordt verwacht en ik weet dat ik hard moet werken om dat waar te maken. Kopenhagen is in veel opzichten mijn thuis. Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien."