Roda strikt cultheld van De Graafschap (30): 'Ambitie werd snel duidelijk'

Roda strikt cultheld van De Graafschap (30): 'Ambitie werd snel duidelijk'

3 augustus - 10:28 Laatste update: 10:31
54

Roda JC heeft zich voor één seizoen versterkt met Ted van de Pavert. De dertigjarige verdediger was bijna zijn gehele loopbaan actief bij De Graafschap en hoopt met de club uit Kerkrade weer in de Eredivisie terecht te komen. 

Van de Pavert, een geboren Achterhoeker, brak in 2010 door bij De Graafschap en vertrok in 2016 naar PEC Zwolle. Na één seizoen bij de Blauwvingers en een huurperiode bij NEC Nijmegen keerde de verdediger in 2018 terug in Doetinchem. Van de Pavert speelde maar liefst 273 duels voor de club, waaronder 102 in de Eredivisie. 

"Roda JC is een hele mooie club, met een enorm fanatieke achterban. Dat heb ik in de duels die ik met De Graafschap tegen Roda JC speelde duidelijk gemerkt", zegt Van de Pavert op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met Jurgen Streppel. Tijdens deze gesprekken werd het voor mij al snel duidelijk dat de club duidelijk de ambitie heeft om terug te keren naar het hoogste niveau in Nederland."

Trainer Jurgen Streppel is blij met de berg aan ervaring die Van de Pavert met zich meebrengt. "Zeker in de achterhoede is het van belang dat je in bepaalde situaties weet wat ervan je gevraagd wordt. Daarnaast kan Ted zijn kennis overbrengen aan de jongere spelers binnen de groep en fungeren als leider in de achterhoede." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast